Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Onze expert: Tom De Coninck

“Chaintec is een grote familie”

In mei 2019 zal Tom De Coninck (32) twee jaar voor Chaintec werken. Na anderhalf jaar als kwaliteitsmanager bij Hego bvba, is hij nu bij Euroports nv aan de slag waar hij de leiding heeft over de technische ploeg. Een job die hem zeer goed bevalt. “De variatie en het contact met de collega’s maken het extra plezant.”

Lego en K’nex
Van kinds af aan is Tom geïnteresseerd in techniek. “Als kleine jongen was ik altijd aan het prullen. Ik bouwde boomhutten, herstelde kapotte dingen en speelde graag met Lego en K’nex. De opleiding Techniek Wetenschappen was voor mij een evidente keuze. Nadien specialiseerde ik mij in het lassen.”

Continu bijleren
Tom solliciteerde eerst bij Chaintec voor een job als projectleider. Toen die vacature al ingevuld bleek, kon hij enkele weken later al aan de slag bij Hego-GTC bvba als kwaliteitsmanager. Door interne verschuivingen liep die samenwerking na 1,5 jaar ten einde. Jammer, maar Tom kon snel erna aan de slag bij Euroports. “Ik wou wel graag verder in het lassen, maar tegelijk stond ik open voor elke mooie uitdaging. Ik ben iemand die continu wil bijleren. En bij Chaintec kan dat. Onlangs volgde ik bijvoorbeeld nog een tweedaagse opleiding elektriciteit.”

Variatie en uitdaging
De job bij Euroports past perfect bij Tom. Hij heeft er de leiding over een 15-tal onderhoudstechniekers waarvan 7 Chaintec-medewerkers. “Het is een heel uitdagende job met veel variatie. Ik werk nauw samen met de operationele dienst over het periodieke en preventieve onderhoud, ik houd de keuringen bij, doe aan budgetcontrole, evalueer mijn teamleden… en ja soms ben ik ook een beetje psycholoog (lacht). Het is juist het contact met de collega’s dat ik plezant vind. Dat is een groot contrast met mijn job bij Hego waar ik voornamelijk alleen werkte.”

Collegialiteit
Voor Tom is Chaintec een grote familie. “Er is veel collegialiteit. Dat merk ik nu heel goed; wanneer er een probleem is, dan staat iedereen te springen om te helpen. Ook vanuit de directie wordt dat groepsgevoel aangewakkerd. Er is een sinterklaasfeest voor alle medewerkers en hun gezin, er zijn jaarlijks verschillende teambuildingevents… allemaal extraatjes die het werken bijzonder aangenaam maken. Ik kreeg al een paar keer een vast contract aangeboden, maar ik zie niet in waarom ik bij Chaintec weg zou gaan? Ik word correct behandeld en verloond, ik kan me continu bijscholen en krijg uitdagende kansen.”

 

Publicatiedatum: 16 januari 2019