Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Onze expert: Werkvoorbereider Pieter-Jan Auman

“Trots om bij Chaintec te werken”

Pieter-Jan Auman (27) werkt sinds drie jaar bij Chaintec. Na een jaar als storingstechnieker bij Coca-Cola in Wilrijk kon hij snel doorgroeien naar de functie van werkvoorbereider bij Total. En daar stopt zijn ambitie niet. “Op termijn zie ik mezelf als project-of maintenancemanager.” .

“Voor ik bij Chaintec terechtkwam werkte ik als storingstechnieker bij een firma die bouwmaterialen produceert. Maar dat was een verouderd bedrijf waar het met veiligheid niet zo nauw genomen werd. Ik was dus wel aan een nieuwe uitdaging toe.”

Die vond Pieter-Jan bij Chaintec. Hij kon onmiddellijk aan de slag bij Coca-Cola als storingstechnieker op de glaslijn. “Ik werkte daar heel graag. Coca-Cola is een leuk bedrijf en ik had daar goede collega’s. Bovendien werd ik als een van de vaste medewerkers beschouwd, wat een fijn gevoel is. Na twee jaar stelde Mario me een functie als werkvoorbereider voor. Zo kwam ik bij Total Ertvelde terecht.”

“Voor die job ben ik wel uit mijn comfortzone moeten stappen. Van storingstechnieker naar werkvoorbereider is toch een grote stap. Bovendien was ik sterker elektrisch aangelegd dan mechanisch. Ik werk graag bij Total. Het is een zeer gevarieerde job.  Dagelijks stuur ik een zestal mecaniciens aan, bestaande uit twee Total-werknemers en vier vaste contractoren. Ik bereid hun werk voor met het oog op veiligheid en de gevraagde prioriteit. Verder regel ik kleine projecten, hou ik me bezig met keuringen van tanks, ladders, flexibels, etc. en organiseer ik preventief onderhoud en onderhoudswerken door derden .

De keuze voor een technische job is voor mij evident. Al van kleins af aan heb ik een passie voor technologie. Als mens worden we dagelijks met techniek geconfronteerd. Ons instinct moedigt ons aan om oplossingen te zoeken. Aangezien ik mij graag in zaken vastbijt en er dan 100% voor ga, zie ik mezelf op langere termijn doorgroeien naar project- of maintenancemanager voor grotere projecten.

Toen ik 3 jaar geleden bij Chaintec begon, waren er ongeveer 75 techniekers. Vandaag zijn dat er om en bij de 175. En toch heerst er nog altijd een familiale sfeer. Terwijl je bij andere bedrijven soms gewoon een nummer bent, is dat hier absoluut niet het geval. Ik voel me als een vriend aan huis als ik op het bureau langsga. Chaintec is een firma waarop je trots bent om voor te werken.”

Publicatiedatum: 31 oktober 2017