Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Onze expert: Matthias Meskens

“Het glas is altijd halfvol”

Matthias Meskens werkt sinds juli 2016 bij Chaintec Operational Solutions. Hij kon meteen aan de slag als onderhoudstechnicus bij Dymo waar hij nog steeds werkt. Met 26 jaar is hij één van de jongste collega’s. Een kennismaking.

Hoe heb je Chaintec leren kennen?

“Ik ben via het interimkantoor bij Chaintec terechtgekomen. Mijn sollicitatiegesprek was met Kathleen, die net als HR Officer gestart was. Er was onmiddellijk een klik, zowel met het bedrijf als met de collega’s. Kort nadien mocht ik bij Dymo, de fabrikant van zelfklevende, beletterde tape en etiketten in Sint-Niklaas, starten. Ik herinner me nog dat er een personeelsdrink van Chaintec was op de dag dat ik mijn contract kwam tekenen, een leuke start dus!”

Waarom heb je voor een technisch beroep gekozen?

“Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt.  Als kind was ik veel met LEGO en auto’s in de weer.  Modelbouw vond ik ook leuk, maar na een tijdje ben ik daarmee gestopt omdat het mij net iets te fijn werk was.

In het middelbaar volgde ik eerst lassen maar schakelde al snel over naar automechanica. Nadien heb ik nog een zevende jaar auto-elektriciteit en een zevende jaar carrosserie gevolgd.  Mijn eerste jobs waren interimjobs in autogarages. Het was bij de NMBS waar ik voor de eerste keer kennismaakte met het beroep van onderhoudstechnicus. Daar werkte ik als technicus – elektromecanicien.  Ik stond in voor het elektrisch onderhoud van de locomotieven en voor diverse wijzigingswerken.

Omdat er niet voldoende uitdaging was en ik niet veel bijleerde, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe job. Zo is mijn Chaintec-verhaal gestart.”

Welke ambities heb je voor de toekomst?

“Op langere termijn zou ik graag doorgroeien naar een job die het hands-on gebeuren combineert met andere taken.  Onlangs volgde ik een boeiende opleiding: Root Cause Analysis. Dat is een analytische methode om fouten en de oorzaken ervan, op te sporen.  Zeer interessant!”

Welke tips zou je aan je collega’s willen geven?

“Sta open voor verandering en zie alles als een leerkans.  Staar je niet blind op ‘wat je alleen maar kunt’, maar kijk naar wat je nog kunt leren: het glas is nooit halfleeg, wel halfvol.”

Wat betekent Chaintec voor jou?

“Chaintec is een bedrijf met een goede groepssfeer. Ook Mario en Ariane staan dicht bij de collega’s, die persoonlijke aanpak biedt een grote meerwaarde.”

 

Publicatiedatum: 13 maart 2018