Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: ViskoTeepak

“Chaintec volgt zijn personeel heel goed op”

Het Finse ‘ViskoTeepak’ is een van ’s werelds toonaangevende internationale bedrijven van cellulose-, vezel- en kunststof-darmen voor de voedingsindustrie. In 6 productie- en 5 verkoopsvestigingen wereldwijd, werken ongeveer 1.100 mensen. 370 van hen werken in de fabriek in Lommel.

Maintenance Manager Luc Christiaens werkt al 27 jaar voor ViskoTeepak en kent de fabriek vanbinnen en vanbuiten. “Algemeen gezegd maken wij verpakking voor de vleesindustrie. Concreet betekent dat: worstenvellen voor salami, hespenworst en dergelijke en darmen voor hotdogs, tv-worstjes …”

In de vestiging in Lommel werken 370 arbeiders en bedienden. De productie draait onafgebroken en de arbeiders werken in een vijfploegenstelsel. Het machinepark bestaat uit allerlei pompen, waaronder ook volumetrische, extrusiemachines en heel veel baden en drogers.  

Christiaens’ team bestaat uit 26 mensen: mecaniciens, techniekers, klusjesmannen, werkvoorbereiders, supervisors en projectingenieurs. Een daarvan is een Chaintec-medewerker. “Pieter Versweyveld werkt nu een drietal jaar bij ons en wij zijn zeer tevreden over zijn werk en inzet. Pieter staat vooral in voor het preventief onderhoud van ons machinepark en voor elektriciteitswerken. Het is iemand die zeer zelfstandig werkt en die ook met zichtbaar plezier komt werken. Dat is voor iedereen aangenaam.”

Ook over Chaintec heeft Christiaens niets dan lof. “Chaintec volgt zijn personeel zeer goed op. Onze accountmanager, Giuseppe Sorce, komt regelmatig langs om te kijken of alles nog vlot verloopt voor alle partijen. Chaintec helpt ons ook met andere uiteenlopende zaken. We kunnen steeds bij hen terecht voor advies en dat maakt de samenwerking extra fijn.”

 

Publicatiedatum: 16 januari 2019