Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: VESUVIUS

“Snel de juiste profielen op de juiste plaats”

Vesuvius heeft twee productiesites in Oostende. In de ene vestiging wordt de grondstof gemaakt voor keramische producten, in de andere worden vuurvaste debietregelaars gemaakt voor diverse staalproducenten, hoofdzakelijk gelegen in Europa. De grondstoffabriek is toeleverancier voor alle Europese Vesuvius-sites, die elk hun specialiteit hebben. Al vele jaren werken Vesuvius en de Chaintec Group nauw samen.

vesuvius

Hoofd onderhoud Bert Martens: “In feite hebben we twee onderhoudsteams. Het eerste team werkt in de fabriek die de grondstof van de debietregelaars maakt. Dat zijn drie techniekers en een supervisor. In de fabriek waar we de producten zelf maken, hebben we een team van vijf techniekers en een supervisor. Beide teams worden nog versterkt door een projectingenieur, die instaat voor software-aanpassingen en de kalibratie, en een magazijnier.”

“De techniekers werken in een drieploegensysteem. Van de acht techniekers zijn er drie van Vesuvius en vijf van Chaintec. Ooit werkte dit bedrijf met zowel Chaintec als Fabricom als leverancier van externe experten, maar uiteindelijk is er beslist om van Chaintec een exclusieve partner te maken. Tot onze grote tevredenheid. Onze core business is de productie van staaltechnisch materiaal. Het zoeken naar technische specialisten is voor een klein bedrijf een grote uitdaging. Daarom besteden we dat uit. Chaintec slaagt er telkens in om snel het juiste technische profiel op de juist plaats te zetten. De combinatie van eigen techniekers en de mensen van Chaintec zorgt er ook voor dat we de flexibiliteit hebben om met een relatief kleine ploeg toch de permanentie te kunnen waarborgen in beide fabrieken.”

Vesuvius

Publicatiedatum: 15 december 2016