Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: Dymo

“Chaintec slaagt erin mensen te vinden die goed bij ons bedrijf passen”

Dymo, onderdeel van Newell Brands, is een wereldspeler in het leveren van innovatieve oplossingen op het gebied van zelfklevende tapes en etiketten voor kantoor, werkplek, magazijn, thuis en school. Het produceert verschillende labelmakers, printers en een uitgebreide range aan etiketten en tapes. In de productievestiging in Sint-Niklaas worden de cassettes en etiketten voor de Dymo labeltoestellen en tapeprinters geproduceerd en wereldwijd verdeeld. 

                                    

In totaal werken er bij Dymo in Sint-Niklaas zo’n 120 productiemedewerkers van maandag tot vrijdag in 3 shiften. Ook het 12-koppige onderhoudsteam van maintenance manager Wienik Mulder draait mee in het ploegensysteem. 4 onder hen zijn Chaintec-techniekers. 

“Hier in Sint-Niklaas gebeurt de volledige productie van de cassettes en labels: van de rollen papier, folie en granulaat tot het eindproduct. Daarvoor hebben we diverse machines”, vertelt Mulder. “Een aantal zijn speciaal voor deze fabriek gemaakt. Ons machinepark bestaat onder andere uit coatingapparatuur voor het kleuren van de tape, snij- en opwikkelmachines om de grote rollen tape te verwerken, verschillende injectiemachines voor het spuitgieten van de cassettes, semi- en volautomatische assemblagelijnen voor het assembleren van de cassettes en drukmachines voor het produceren van etiketten. Onderhoud van ons machinepark vraagt veel fijn mechanisch werk en nauwkeurig afstellen. We hebben dus mensen nodig die feeling hebben voor precisiewerk.”

Dymo doet al een zestal jaar een beroep op Chaintec om zijn eigen equipe techniekers te versterken. “Onze techniekers moeten best allround zijn. Ze moeten preventief onderhoud uitvoeren en zelfstandig storingen in de fabriek kunnen oplossen aan de grote range van machines. Ze moeten toch een bepaalde basis hebben om bij ons aan de slag te gaan. Ik ben dan ook zeer tevreden over de samenwerking met Chaintec. Ze hebben al elke keer aan onze verwachtingen kunnen voldoen door mensen te vinden die goed bij ons bedrijf passen. Een paar keer hadden we ook op korte termijn iemand nodig en ook die vacatures heeft Chaintec snel voor ons weten in te vullen.”

Mulder is ook erg te spreken over de goede opvolging vanuit Chaintec. “Ik krijg regelmatig telefoon met de vraag hoe alles verloopt en of er nood is aan ondersteuning of opleidingen. Maar natuurlijk begint alles met de kwaliteiten van de techniekers en daar zijn we erg tevreden over”, besluit Mulder.

BewarenBewaren

Publicatiedatum: 3 juli 2018