Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: Citrosuco

“De goede referenties versterkten ons vertrouwen in Chaintec”

De Braziliaanse fruitsapreus Citrosuco produceert en verscheept sinaasappelsap en -concentraat wereldwijd. Deze wereldmarktleider heeft haar enige Europese productievestiging in Gent. Daar wordt het sap en het concentraat op vraag van de klant geblend met vruchtvlees en de aroma’s uit de vrucht en verder gedistribueerd naar supermarkten over heel Europa. 

    

Citrosuco Europe is een bedrijf met minder dan 100 werknemers, waarvan ongeveer een kwart instaat voor de echte productieactiviteiten. “Het overgrote deel van onze activiteiten bestaat in het beladen van bulkvrachtwagens en een kleiner deel in het afvullen van vaten”, vertelt Operations Manager Lieven Van Hooste. “Wanneer de afstand naar de klant te ver is om binnen een redelijke termijn met de vrachtwagen te overbruggen, dan verschepen we ze in gekoelde containers. Daar kruipt het meeste arbeid in.”

“Eigenlijk zijn we maar een klein bedrijf. Wij werken met relatief weinig personeel voor de enorme volumes die wij verplaatsen. Daardoor hebben we wel veel machines. Enkele hele grote zoals een stoomketel, een lucht- en koelcompressor en heel wat andere machines om de vaten te legen, te vullen, te reinigen, het sap te blenden…. Doorheen het hele proces wordt ons product door leidingen gepompt, enkel voor het afvullen in vaten is het sap of concentraat even zichtbaar. Voor het onderhoud en het beheer van al die machines hebben we maar een beperkt aantal technici in dienst plus Lander van Chaintec.”

“Een viertal jaar geleden ging een van onze technici met pensioen. We hebben toen lang gezocht naar een vervanger. Eens die gevonden, bleek die helemaal niet te voldoen aan het vooropgestelde profiel. Toen zijn we toevallig in contact gekomen met Chaintec. Voor ons was dat volledig nieuw: een geoutsourcet technicus in dienst nemen. In het begin stonden wij daar wat argwanend tegenover, we waren immers gewend om alles zelf te doen. Door de goede referenties die Chaintec kon voorleggen, in de voedingsindustrie en hier in de haven, hadden we er snel vertrouwen in. We merkten ook dat de personen die ze naar ons stuurden, goed gescreend waren. Op een manier waarop we het zelf niet konden, zoals uit het verleden bleek.”

“We vroegen Chaintec naar een polyvalente medewerker, zowel elektrisch als mechanisch sterk onderlegd, die zowel in team als zelfstandig kan werken. Normaal werken we in teams van twee, maar uiteraard moeten onze mensen ook zelfstandig een werk kunnen uitvoeren. We zetten ook flink in op preventief onderhoud om het herstellingwerk in de toekomst te beperken.”

“In de zoektocht naar een geschikte technicus speelde Chaintec kort op de bal en stelde meteen mensen voor die pasten in onze organisatie. Die flexibiliteit is erg aangenaam. Sinds drie jaar werkt er continue minstens een Chaintec-technieker bij ons. Vandaag werken we samen met Lander en dat gaat heel goed. Hij is jong, gemotiveerd, zeer enthousiast en leergierig. Uiteraard moet hij nog leren, alle details van onze installaties leren kennen, vergt tijd. We zijn positief en willen graag op lange termijn met Lander verder.”

Publicatiedatum: 15 maart 2018