Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Uw Partner In Onderhoud

Klant in de kijker: ALPRO

“Het eerste contact met de Chaintec accountmanager heeft ons overtuigd”

Alpro is de Europese pionier en marktleider van plantaardige drinks en voedingsproducten op basis van soja. Sinds kort heeft de firma ook plantaardig ijs en drinks op basis van amandelen, rijst, haver, cashew-, hazel- en kokosnoot in haar gamma. Alpro, met hoofdzetel in Gent, commercialiseert haar producten in heel Europa en mikt steeds verder. In 2016 realiseerde ze een omzet van 555 miljoen euro. Meer dan 1.200 mensen werken verspreid over de productievestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Wevelgem zijn daar 6 mensen van Chaintec bij.

Koen Buyse,  maintenance manager voor de site in Wevelgem voor het gedeelte Brick : “De laatste jaren zijn we in Wevelgem uitzonderlijk sterk gegroeid waardoor er een grote nood is aan kwalitatief technisch personeel. Omdat het zeer moeilijk is om de juiste technische profielen te vinden, besloten we om externe hulp in te schakelen. We hebben een aantal firma’s gezien, maar het goede contact met Claudia, de accountmanager van Chaintec, heeft het verschil gemaakt. In dat eerste contact ervaarden we meteen de betrouwbaarheid en correctheid van Chaintec. Zoals steeds wanneer mensen bij Alpro starten, is er een proefperiode van twee dagen om te testen of de persoon in kwestie in de functie en binnen Alpro past. De mensen voorgesteld door Chaintec waren bijna altijd een goede match, terwijl we bij andere firma’s vaak terug naar af moesten. Chaintec staat ook open voor opleidingen voor hun werknemers en neemt bovendien een stuk van de opleidingskosten voor haar rekening.

De technische ploeg in Wevelgem bestaat in totaal uit 65 mensen. Tijdens de week werken 45 mensen full continu in een drieploegensysteem, in het weekend zijn dat er 20 verdeeld over twee ploegen. Zes daarvan zijn werknemers van Chaintec, één teamsupervisor en 5 techniekers. In eerste instantie staan zij in voor het preventieve onderhoud. Naargelang hun capaciteiten en interesses, kunnen ze doorgroeien om ook aan troubleshooting te doen.

We hebben nog steeds een tekort aan techniekers. Chaintec is dan ook volop op zoek naar de juiste profielen. Door de hoogtechnologische vlucht van de laatste jaren vereisen onze productiemachines techniekers met een sterke allround kennis. De traditionele smeerder van vroeger, bij wijze van spreken, volstaat niet meer. Onze onderhoudstechniekers moeten van alle markten thuis zijn. Maar ik vertrouw erop dat Chaintec de juiste mensen zal vinden.”

 

Publicatiedatum: 6 november 2017